spacer
telefonie
    Acest ghid porneste de la premiza ca sistemul de sunet al calculatorului dumneavoastra functioneaza normal si ca ati rulat cu succes Audio Tuning Wizard. Pentru a rula Audio Tuning Wizard, apasati tasta F7 cand va aflati in aplicatia X-Lite.

    Exista mai multe lucruri care pot influenta calitatea sunetului atunci cand folositi X-Lite. Dintre acestea mentionam : largimea de banda disponibila , banda garantata , calitatea echipamentelor de retea folosite, calitatea castilor si a microfonului, algoritmul de comprimare a vocii etc. Unele dintre problemele pe care le puteti intampina sunt prezentate mai jos impreuna cu sfaturi utile ce va vor ajuta sa le eliminati sau macar sa le minimizati efectul.

    Sunetul se aude prost atunci cand interlocutorul vorbeste mai tare.

    Acesta este un simptom al supra-modulatiei. Pentru a remedia aceasta problema rugati interlocutorul sa micsoreze volumul microfonului tragand in jos de slider-ul asociat microfonului, aflat pe telefon si/sau sa modifice castigul microfonului (gain).

    Sunetul contine un zgomot de fond deranjant.

    Un zgomot puternic de fundal poate fi datorat nivelului setat pentru zgomotul de fond. Rugati interlocutorul sa ruleze din nou Audio Tuning Wizard pentru a seta acest parametru(silence threshold) si faceti si dumneavoastra acelasi lucru.

    Interlocutorul va aude cu intermitente dar dumneavoastra il auziti bine.

    Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca aveti o conexiune de Internet asimetrica, adica mai multa banda pentru download si mai putina pentru upload(ex. ADSL). In aceste conditii puteti folosi un alt codec pentru compresie audio care foloseste mai putina banda, de exemplu GSM. Pentru a selecta codecul GSM trebuie sa faceti click pe el (se afla in partea de jos a ecranului telefonului) si aveti grija ca doar el sa fie inchis la culoare(celelalte G711u, G711a, ILBC, SPX trebuie sa fie gri).

    Sunetul contine ecou.

    Urmatoarele sfaturi va pot fi utile daca auziti ecou in timpul conversatiei:

        Puteti incerca sa folositi casti si microfon pe USB, trecand astfel peste sistemul de sunet al calculatorului.

        Verificati sa nu fie bifata casuta Mute aflata in dreptul microfonului din Windows audio controls. La configurarea sunetului, este util sa verificati si setarile legate de volum din Control panel.

        Veti auzi ecou daca sunetele venite din casca ajung in microfon. Incercati sa tineti microfonul mai departe de casca.

        Volumul microfonului poate fi prea mare sau amplicatorul este pornit din setarile audio generale ale sistemului de operare.stripe Copyright 2011. Quality Network Solutions. Toate drepturile rezervate.